tirsdag den 25. marts 2008

Biblen i nye dimensioner


Påsken er den sørgeligste og glædeligste begivenhed for kristendommen - Jesu korstfæstelse og genopstandelse. Det giver tid til eftertanke, især i disse tider, hvor religion bliver diskuteret i vid udstrækning.

Nyhederne kunne også her i påsken meddele om en øget interesse for kristendommen og dens værdier, hvilket bl.a. er afledt af hele debatten omkring islam. Det er dog de færreste danskere, der har mod på at kaste sig over biblen, da det unægteligt er tungt og meget læsestof.

Jeg kan trøste med, der heldigvis findes alternativer, som gør bibelfortællingerne mere tilgængelige og ikke mindst enormt spændende i kraft af sin fremstilling.

Senest har den japanske manga kastet sig ud i bibelfremstillingerne. Jeg læste til min store overraskelse om Manga Bible - NT Extreme. Det nye testamente ses på en helt anden måde. Det er dog ikke uden kritiske røster i anmeldelser, da det ikke er alle, der bryder sig om at se Jesus som en revolutionær samurai lignende størrelse. I kan læse meget mere på mangaens hjemmeside.


Til dem, der gerne vil se en lidt mere traditionel billedfremstilling, kan jeg varmt anbefale Peter Madsens Menneskesønnen. En utrolig smuk og barsk tegneserie af Jesu liv. Billederne er så gribende, at det nogle gange næsten ikke er til at bære.
I kan læse meget mere om den på Peter Madsens hjemmeside.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Nina
Spændende at se de gamle tekster i ny iklædning. Ingen tvivl om at det bliver en øjeåbner for såvel unge som gamle. I samme boldgade har vi også
www.thebricktestament.com/ Så har vi alle aldre med.
Knus KP

Nina Thorsted Petersen sagde ...

Tak for hilsen :-)

Det er en super hjemmeside, du har henvist til - det er genialt tænkt.